ΞΥΛΕΙΑ

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Ιρόκο
Το Ιρόκο έχει χρώμα χρυσό-πορτοκαλί μέχρι καφέ, το οποίο αλλάζει εύκολα όταν χρησιμοποιείται σε κατασκευές σε εξωτερικούς χώρους. Έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, καλή αντοχή σε κάμψη και σε θλίψη, µέτρια αντοχή σε σκληρότητα και κρούση, καθώς και υψηλή σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε στην κατασκευή επίπλων, δαπέδων (εσωτερικών και εξωτερικών), σκαλών, εξωτερικών κουφωμάτων. Επίσης, είναι ένα ξύλο που χρησιμοποιείτε σε ευρεία κλίμακα στη ναυπηγική.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Niangon
Το χρώμα του Niangon είναι ανοιχτό ροζ ή κόκκινο προς καφέ, το οποίο σκουραίνει μετά από έκθεση στον ήλιο. Θεωρείται αρκετά σκληρό ξύλο, με καλή αντοχή σε κάμψη και θλίψη και χαμηλή αντίσταση σε κρούση, ενώ έχει μέτρια προς ψηλή σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε για την κατασκευή επίπλων, εξωτερικών αντικολλητών κουφωμάτων, ενώ έχει ευρεία χρήση σε εξωτερικές κατασκευές.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Sipo
Το χρώμα του Sipo είναι ομοιόμορφο κόκκινο, ή τείνει να είναι πορφυρό-καφετί. Έχει μηχανικές ιδιότητες, μέτρια σκληρότητα και σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε για την κατασκευή επίπλων, διακοσμητικών καπλαμάδων, αντικολλητών και ξυλεπενδύσεων.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Koto
Το χρώμα του Koto είναι ανοιχτό κίτρινο προς λευκό, έχει καλές μηχανικές ιδιότητες, μέτρια σκληρότητα και σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε για την κατασκευή επίπλων, κιβωτίων-τελάρων ,διακοσμητικών καπλαμάδων και αντικολλητών.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Ayus
Το χρώμα του Ayus είναι λευκό προς το ανοιχτό κίτρινο. Είναι ξύλο ευέλικτο, ελαστικό, μαλακό και πολύ ελαφρύ με καλή σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε για την κατασκευή επίπλων, κατασκευών εσωτερικών χώρων, καπλαμάδων και ξύλινων αντικειμένων.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Δρυς Λευκή
ο χρώμα της Λευκής Δρυς είναι λευκό προς ανοικτό καφέ, με μικρές χρωματικές διαφορές και τη χαρακτηριστική χρυσαλλίδα στην ισόβενη κοπή της. Έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, εύκολη μηχανική κατεργασία και καλή σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε στην κατασκευή πατωμάτων, εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, επίπλων, αλλά και βαρελιών οινοποιίας.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Δρυς Κόκκινη
Η Κόκκινη Δρυς έχει χρώμα ανοικτό καφέ προς καφέ-κόκκινο, καλές μηχανικές ιδιότητες, εύκολη κατεργασία και εύκολη κάμψη στον ατμό. Η Κόκκινη Δρυς χρησιμοποιείτε για την κατασκευή πατωμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων και επίπλων.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Καρυδιά
Η Καρυδιά έχει σκούρο καστανό χρώμα με εντυπωσιακά νερά στην φαρδύβενη κοπή του. Είναι σκληρό ξύλο με μέτριες μηχανικές ιδιότητες, σχετικά εύκολη μηχανική κατεργασία και καλή σταθερότητα. Χρησιμοποιείτε στην κατασκευή πατωμάτων και επενδύσεων, επίπλων και καπλαμάδων.

image-301496-φωτο_ιροκο.jpg

Κέδρος
Ο Κέδρος έχει χρώμα ανοικτό καφέ προς καφεκόκκινο, ενώ χαρακτηριστική είναι η οσμή του. Είναι ελαφρύ και σταθερό ξύλο, με μεγάλη αντοχή στους μύκητες. Έχει μέτριες μηχανικές ιδιότητες και μπορείς να το κατεργαστείς πολύ εύκολα. Χρησιμοποιείτε για επενδύσεις εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων επιπλοποιίας.

Σύνθετη Ξυλεία
Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε Σύνθετη ξυλεία. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, έτσι δεν είναι εφικτό να είναι ομοιόμορφο και ομοιογενές και να παρουσιάζει πάντα την ίδια συμπεριφορά. Αυτό επιδρά στην αισθητική, αλλά πολύ περισσότερο στην αντοχή του. Για να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάζει η φυσιολογία του ξύλου, εφαρμόζεται μια κατάλληλη επεξεργασία, κατά την οποία αφαιρούνται οι δυσμορφίες και τα μη αποδεκτά μέρη (ρόζοι, κυανώσεις κ.ά.). Τα κομμάτια του υγιούς ξύλου συρράβονται με την τεχνική της οδοντωτής σφήνωσης και συνθέτουν ένα νέο κομμάτι ξύλου με ομοιόμορφα χαρακτηριστικά και μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις. Η σύνθεση - συγκόλληση των παραπάνω λωρίδων ξύλου μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα όπως δοκοί, κολώνες, φορούσια κ.ά., με άψογη αισθητική και ομοιόμορφη στατική συμπεριφορά. Η παραγωγή αυτών των προϊόντων γίνεται με τα τελειότερα μηχανήματα επεξεργασίας ξύλου, η ποιότητα δε της παραγωγικής διαδικασίας, διασφαλίζεται με την εφαρμογή συστήματος ISO 9001:2000 .

Στην εταιρεία μας Γ. Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. θα βρείτε επίσης:

 • Μελαμίνες
 • Κόντρα Πλακέ
 • Εμποτισμένη Ξυλεία
 • Επενδύσεις Τοίχου & Οροφής
 • Πορτάκια Κουζίνας (κόψιμο - μεντεσέδες - κόλλημα pvc)
 • Πάγκοι Κουζίνας
 • Πόρτες Θωρακισμένες Ασφαλείας
 • Μεσόπορτες Πάνελ Μασίφ
 • Στέγες
 • Κεραμίδι Ασφαλτικό
 • Ντουλάπες
 • Νεροχύτες
 • Βρύσες
 • Διακοσμητικά
 • Χειροποίητα Ελληνικά Σπιτάκια για Σκύλους