ΣΚΑΛΕΣ

Αν η απαράμιλλη αισθητική μιας ξύλινης σκάλας ως έπιπλο στο χώρο, η ισορροπία της καμπύλης γραμμής και του όγκου, η τελειότητα στη λεπτομέρεια και την άψογη τεχνική είναι τα στοιχεία τα οποία εσείς ζητάτε για το χώρο σας, τότε εύλογα καταλήξατε να τα αναζητήσετε εδώ, από εμάς. Η φιλοσοφία της εταιρείας Γ. Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. είναι η κατασκευή ενός έργου τέχνης που θα θαυμάζεται για πολλά χρόνια. Με σεβασμό στην παράδοση δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και με αίσθηση ευθύνης κατασκευάζει σκάλες υψηλής αισθητικής έτοιμες ή και κατά παραγγελία. Προσφέρονται λύσεις για κάθε απαίτηση, για κάθε χώρο, με σκάλες γωνιακές και κυκλικές, κάγκελα κλιμακοστασίων, περιφράξεις, σκάλες σοφίτας, αλλά και με ξύλινες επενδύσεις τσιμεντένιων σκαλών.

Η επιλογή και η προμήθεια της ξυλείας, καθώς και των υπολοίπων υλών, γίνεται κάτω από τα αυστηρότερα κριτήρια, με τα οποία εξασφαλίζεται η χρήση προδιαγεγραμμένων υλικών άριστης ποιότητας. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι ξύλινες εσωτερικές σκάλες, ευθύγραμμες, καμπύλες ή μικτές, παίζουν χαρακτηριστικό και καθοριστικό ρόλο στη σύνδεση των χώρων επιπέδων ενός κτιρίου, μιας και είναι βασικά δομικά στοιχεία κυκλοφορίας, οφείλουν να εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή κίνηση του χρήστη, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η θέση τους σ’ ένα χώρο, καθώς και ο τρόπος και το είδος της κατασκευής τους. Θεωρούνται συχνά το «κλειδί» σχεδιασμού ενός χώρου, συγκεντρώνοντας αισθητική, άνεση και ασφάλεια. Οι ξύλινες σκάλες, όπως και όλες οι ξύλινες κατασκευές μέσα σε ένα σπίτι, προσφέρουν τη ζεστασιά ενός υλικού ζωντανού και διαχρονικά όμορφου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές, υλικά και χρήσεις των σκαλών. Οι περισσότερες ξύλινες σκάλες αποτελούνται από ένα συνδυασμό σκληρών ξύλων και μαλακών ξύλων, τα οποία οδηγούν σε μια πολύ ισχυρή σκάλα. Βασική προϋπόθεση για την αντοχή μιας σκάλας είναι η σκληρότητα των ξύλων της, όπως Δρυς, Iroko, Doussie, Οξυά. Ωστόσο, με την ίδια ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύλα λιγότερο σκληρά, όπως Σουηδικό πεύκο και Πιτς – Πάιν, δίνοντας στο χώρο μια πιο παραδοσιακή όψη.

Εσωτερική

ΣΤΕΓΕΣ

Μορφές στεγών

Οι στέγες μπορεί να συνίστανται από ένα ή περισσότερα κεκλιμένα επίπεδα προς τις κατακόρυφες παρειές των κτηρίων. Συχνά τα κεκλιμένα επίπεδα εξέχουν από την εξωτερική κατακόρυφη επιφάνεια των περιμετρικών τοίχων και σχηματίζουν τις καλούμενες κορωνίδες (κορνίζες), ώστε τα νερά της βροχής να ρέουν προς το έδαφος, μακριά από τους τοίχους των κτιρίων. Τα επίπεδα, τα οποία διαμορφώνουν τη στέγη, διατάσσονται κατά διάφορους τρόπους, κυρίως όμως ανάλογα με τη μορφή της κατόψεως του κτιρίου. Οι επικλινείς στέγες διακρίνονται στις παρακάτω βασικές μορφές:

 • μονόρριχτες
 • δίρριχτες ισοσκελείς (ίση κλίση και από τις δύο μεριές)
 • δίρριχτες ανισοσκελείς
 • τρίρριχτες (η μία πλευρά καταλήγει σε αέτωμα και άλλη σε τρία κεκλιμένα επίπεδα)
 • τετράρριχτες με μία κορυφή και
 • τετράρριχτες με δύο κορυφές

Πέρα από τις παραπάνω βασικές κατηγορίες, μπορεί να γίνουν και συνδυασμοί κλίσεων. Οι κλίσεις μετριούνται σε μοίρες. Όποια στέγη έχει κλίση μεγαλύτερη από 5 μοίρες θεωρείται επικλινής. Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση, τόσο πιο γρήγορα θα φεύγουν τα νερά και τα χιόνια. Στην Ελλάδα ως κλίση της στέγης, και σύμφωνα με τις δικές μας καιρικές συνθήκες λαμβάνεται το 25%. Σε πέργκολες και κεραμοσκεπές μπαλκονιών λαμβάνεται κλίση μέχρι και 18%, εφόσον, χρησιμοποιούνται κάτω από τα κεραμίδια μονωτικά φύλλα που εξασφαλίζουν τη στεγανότητα. Η ξύλινη στέγη προκρίνεται για αισθητικούς λόγους, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που θέλουμε να αποτελεί και διακοσμητικό στοιχείο μιας κατοικίας. Το ξύλο είναι πολύ πιο ζεστό υλικό και συνδυάζεται με μια παραδοσιακή προσέγγιση κατασκευής. 

Η Γ. Φραγκιαδάκης & Σια Ο.Ε. ξεχωρίζει για τον άψογο σχεδιασμό που προσφέρει, την υψηλή ποιότητα υλικών και την εξαιρετική κατασκευαστική τεχνολογία και πολύχρονη πείρα. Εκτός από τις παραδοσιακές στέγες, σοφίτες, βεράντες, πέργκολες καλύπτουμε και ειδικές κατασκευές για επαγγελματικούς χώρους και άλλες εγκαταστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Κάνοντας τους σχολαστικότερους ελέγχους ποιότητας και τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές για τα προϊόντα ξυλείας σκεπής, η εταιρεία Γ. Φραγκιαδάκης & Σια Ο.Ε. διαθέτει:

 • Ξυλεία Ελάτης Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης Η ξυλεία Ελάτης προσφέρεται σε φυσική μορφή ή εμποτισμένη σε αντιμυκητιακά και εντομοκτόνα σκευάσματα
 • Ξυλεία Πεύκης Βόρειας Ευρώπης
 • Σύνθετη συρραπτή - συγκολλητή Ξυλεία Βόρειας Ευρώπης
 • Κόντρα Πλακέ - OSB για πετσώματα
 • Υλικά επικάλυψης, μόνωσης, στεγάνωσης, σύνδεσης

Οι ξύλινες σκεπές καλύπτουν λόγω της φύσης του ίδιου του υλικού, τη σύγχρονη καλαισθησία και αισθητική, αλλά και όλες τις οικολογικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τάσεις της εποχής μας.