ΠΑΡΚΕΤΑ

Ξύλινα Μασίφ Δάπεδα

Ορισμένα δωμάτια ή χώροι λειτουργούν και παίρνουν ζωή με την ατμόσφαιρα που μόνο ένα ξύλινο δάπεδο μπορεί να χαρίσει. Τα μασίφ ξύλινα δάπεδα, από τη φύση τους κλασικά, οικολογικά, διαχρονικά ταιριάζουν με όλους τους χώρους και όλα τα στυλ διακόσμησης. Αποτελούν μια σύγχρονη και δημοφιλή επιλογή σε μοντέρνες κατασκευές και ανακαινίσεις, χαρίζοντας μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Ως υλικό, παρουσιάζει καθαρή και αυθεντική εμφάνιση και φυσικής όψης επιφάνεια με καθαρές γραμμές, προσθέτοντας στο σπίτι αξία. Και αυτό είναι σαφές από τη στιγμή που το ξύλο έχει καθιερωθεί ως το μοναδικό αναντικατάστατο υλικό που συνδυάζει πολυτέλεια και αισθητική. Η ποιότητά του οφείλεται στη σχολαστική επιλογή πρώτης ύλης, στην κοπή και επεξεργασία του ξύλου με ελέγχους ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία, στην προσεκτική ξήρανση και τέλος, στην αυστηρή διαλογή, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια, στοιχεία για τα οποία υπερηφανεύεται ότι παραδίδει κατά γράμμα η Γ. Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δύο κομμάτια από το ίδιο ξύλο δεν είναι ποτέ όμοια. Η διαφορά στην εμφάνιση είναι φυσιολογική και πολλές φορές ακόμα και επιθυμητή. Η επιλογή βερνικωμένης επιφάνειας δίνει προστασία και κομψή εμφάνιση, επιπλέον οι βερνικωμένες επιφάνειες είναι υγιεινές και εύκολες στη φροντίδα τους. Οι μη προβερνικωμένες επιφάνειες δίνουν μια αίσθηση απλότητας, φυσικής ομορφιάς του ξύλου και διαχρονικότητας. Είναι επιφάνειες που αναπνέουν, με συνέπεια να είναι δυνατή η ανεμπόδιστη ανταλλαγή υγρασίας με τον αέρα του χώρου, γεγονός που οφείλει στα μέγιστα όσους πάσχουν από αλλεργίες. Αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για όποιον επιθυμεί να δώσει ένα απόλυτο φυσικό χαρακτήρα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας του, συνδυάζοντας κομψότητα, ποιότητα και αντοχή.

Άβαφα Προβερνικωμένα

Προβερνικωμένα Μηχανικά

Laminate

Εξωτερικού Χώρου (Deck)

Τα ξύλινα δάπεδα τύπου deck χρησιμοποιούνται για την επένδυση εξωτερικών χώρων, όπου το ξύλο συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον, την ομορφιά και την αντοχή. Αποτελούνται από ξύλα φημισμένα για την αντοχή τους στη σκληρή χρήση και τη σταθερότητά τους στις μεταβολές της υγρασίας, ενώ χαρίζουν ένα ιδιαίτερο ύφος στις βεράντες, τους κήπους αλλά και σε χώρους κοντά σε πισίνες. Η κατάλληλη επεξεργασία τα «θωρακίζει» απέναντι στις κλιματολογικές συνθήκες, ενώ δε χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση.

Τοποθετούνται απλά και εύκολα πάνω σε μωσαϊκά, πλακάκια, τσιμεντοεπιφάνειες, ασφαλτικά ακόμη και πατημένο αμμοχάλικο. Είναι απόλυτα αντιολισθηρά, ενώ δίνουν λύσεις σε διαφορετικούς χώρους, αφού επανατοποθετούνται όσες φορές εμείς το επιθυμούμε. Δεν πιάνουν μύκητες ή βακτήρια και δε δημιουργούν ακίδες ή σκλήθρες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν το γυμνό πόδι. Παράλληλα, παρέχουν αποτελεσματική μακρόχρονη προστασία κατά της σήψης και της προσβολής από έντομα. Ιδιότητες τέλεια εναρμονισμένες με το εξωτερικό περιβάλλον. Το ξύλινο δάπεδο στους εξωτερικούς χώρους, που προσφέρει η Γ. Φραγκιαδάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. οφείλει βάση των στάνταρ κατασκευής μας, να είναι κατάλληλο στις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, και να αντέχει σε βροχή, σε χιόνι και οποιαδήποτε άλλη αντιξοότητα. Ιδανική σε τέτοιες συνθήκες θεωρείται η ξυλεία teak, iroko, banqiri κ.ά. Η φυσική τους αντοχή μας δίνει τη δυνατότητα με ελάχιστη συντήρηση να χαιρόμαστε την ομορφιά και την πολυτέλεια του ξύλου για πολλά χρόνια.

Γιατί δάπεδο Deck:

  • Εύκολη εφαρμογή
  • Ικανό να εφαρμοστεί ξανά και ξανά σε διαφορετικές επιφάνειες
  • Αντοχή σε καιρικές συνθήκες · Αντιολισθηρό · Φιλικό προς το περιβάλλον
  • Φυσική αντοχή
  • Φυσική αντίσταση σε UV ακτινοβολία

Για να διατηρηθεί η ποιότητα των χρωμάτων, συνιστάται το ξύλο να υποβάλλεται τακτικά σε επεξεργασία με λάδι συντήρησης καλής ποιότητας.